062/ 165 70 89

Rušenje objekata

Rušenje objekata

Rušenje ne treba mešati sa dekonstrukcijom, gde se pažljivo sklanjaju delovi objekta da bi se sačuvali odredjeni delovi koji se mogu ponovo iskoristiti. Kod rušenja to nije slučaj, jer se ruše čitavi objekti i gradjevinske strukture od temelja do vrha bez očuvanja pojedinih delova konstrukcije. Za kuće ili manje zgrade rušenje je bolje rešenje, a u radu se koriste razne gradjevinske mašine poput buldožera i kranova. Ponekad je potrebno koristiti ogromne kugle koje su naročito pogodne za zidove od betona, ali ovu spravu je jako teško kontrolisati, pa je bolje koristiti gore navedene mašine.

Pre rušenja potrebno je obaviti dosta propratnih stvari, kao što je obezbedjivanje dozvole za rušenje, treba ukloniti opasni materijal i lako zapaljive i eksplozivne uredjaje koji se nalaze unutar objekta, izraditi čitave planove za bezbednost itd. Treba još razlikovati rušenje gore pomenutim specijalizovanim mašinama i rušenje postavljenjem specijalnih eksploziva unutar i oko objekta, koji bi izazvali tkz. imploziju, koja je, ako se izvede kako treba najjednostavniji i najbrži način rušenja obejkata velikih površina. Planiranje i priprema može potrajati nekoliko meseci, ali sam čin rušenja gotov je za par sekundi. Ovo je jako opasna metoda, i ako se ne izvede kako treba može biti opasna po život prolaznika i ljudi koji nadgledaju samo imloziju, kao i zahvatiti okolne zgrade i infrastrukturu.

Ako vam je potrebna usluga rušenja objekata , naša firma Vam stoji na raspolaganju. Posedujemo specijalizovane mašine I dobro obučene ljude tako da ćemo ceo posao izvršiti vrlo profesionalno, I u rekordnom roku, naravno bez opasnosti za okolne zgrade ili civile. Pored usluge rušenja objekata, naša firma se bavi transportom raznih vrsta materijala I robe, bilo da je u pitanju garderoba, nameštaj, roba, rizla, jedinica, iberlauf kamen, šljunak potreban za izgradnju ili adaptaciju, pesak, ugalj, humus, ili neki drugi gradjevinski materijal. Transport se vrši kamionima, a robu možemo transportovati na adresu po vašem izboru. Imamo savremene kamione, izuzetan vozni park I što je najbitnije profesionalne vozače sa dugogodišnim stažom. Pored robe I nepotrebnih stvari prevozimo I gradjevinski materijal. Izuzetno smo profesionalni, brzi I efikasni. Ako želite da prevezemo Vašu robu, gradjevinski materijal Ili Vam je potrebno rušenje stare kuće ili nekog drugog objekta, I sve to po veoma povoljnoj ceni, obratite se nama. Dovoljno je samo da pozovete naš broj, uverite se I sami da baš mi nudimo najbolju uslugu.