062/ 165 70 89

Pesak

Pesak

Pesak je prirodni granulovani materijal, sastoji se od finih zrnaca kamena I minerala. Zrna peska su veličine 0,05-2mm. Minerološki posmatrano, zrnca peska sastoje se od zrnaca kvarca, rutila, cirkona, granata, apatita, turmalina, magnetita itd. U pesku koji je transportovan, mogu se naći I feldspati, obično delimično kalanoisani.

Pesak se može definisati I kao tip zemljišta, ako ima više od 85% zrnaca peska. Pesak najčešće nalazimo na plažama I pustinjama. Sastav peska varira od lokalnih uslova i izvora kamena, I u oblastima koje ne uključuju priobalna I tropska područja najčešće se nalazi u obliku kvarca (silikon dioksid – SiO2). Drugi najrasprostranjeniji tip peska je kalcijum karbonat, npr argonit koji su stvarali u poslednjih pola miliona godina organizmi poput korala I školjki. Ovakav tip peska može se naći na Karibima.

Pesak se može podeliti na fin (o,o63mm), srednji (1,4mm) I grub (do 2mm) u zavisnosti od veličine zrnaca. Boja peska može biti drugačija u zavisonsti od geografskog područja I sastava, tj minerala koji dominiraju. Tako pesak koji sadrži veliki udeo magnetita može imati tamnu do crnu boju, dok pesak u Južnoj Evropi ima dosta čestica gvozdja koji mu daju tamno žutu boju.

Najveća vrednost peska u svakodnevnom životu je upravo njegova uloga kao gradjevinskog materijala. Najčešće korišćen pesak u gradjevinarstvu je grub ili oštar pesak, koji je idealan za pravljenje betona. Pesak koji se prevozi na veće udaljenosti, može imati karakteristične abrazije na površini, nastale od vode ili vetra. Moramo pomenuti I važnost peska u smislu tipa zemljišta – peskovita zemljišta, jako bitna u poljoprivredi zahvaljujući svojim drenažnim karakteristikama, naročito za gajenje useva poput lubenica I breskvi. Izlaganjem peska visokim temperaturama dobija se staklo. Od peska se prave veštačka ostrva I nasipi. Od peska se pravi cigla, a koristi se I u molerskim radovima pomešan sa klasičniim farbama za bolju teksturu I završnicu na plafonima I neklizajućim podovima. Pesak se posipa na klizavim putevima, ne zaboravimo I džakove koje se pune peskom u zaštiti protiv poplava. Jeftina ali efikasna metoda u borbi protiv nadolaćecih reka. I pomenućemo još jednu upotrebu peska a to je rekreacija. Na plaži ili u parkovma, omiljena dečija zanimacija je igra u pesku.

Vratićemo se na osnovnu upotrebu peska, a to je njegova uloga u gradjevinskoj industriji, odnosno pravljenju betona. Pesak se u istoriji koristio kao nezamenljiv maetrijal za izgradnju temelja I čitavih gradova, naročito u starom Rimu. Kada je izmisljen beton I malter, Rimsko carstvo je raslo neverovatnom brzinom, mreža puteva I akvadukta se konstrantno povećavala, pa je tako rasla I tražnja za ovim gradjevinskim materijalom. U današnje vreme postojanje odredjenih prirodnih resursa (u ovom slučaju peska) jača I ekonomski položaj jedne zemlje, utiče na dinamičniji razvoj cčtave industrije, a naročito na gradjevinu, kao jednu od osnovnih grana privrede u jednoj državi. Kako se ljudska populacija sve više povecćva, rastu I gradovi a gradjevinska aktivnost ne staje, javlja se I ogromna potražnja za peskom. Resursi peska, kao I drugi prirodni resursi, smanjuju se iz dana u dan. U zemljama gde nema peska, kamena, ni šljunka, pristupa se uvozu peska ili korišćenje recikliranog gradjevinskog materijala. Javila se I ilegalna trgovina peskom, a neke zemlje, poput Kine, Kambodže I Indonezije su zabranile izvoz peska.

Prevoz peska obavlja se kamionima ili železnicom, tj u vagonima. Naša autoprevoznička firma obavlja delatnost prevoza peska potrebnog za izgradnju ili adaptaciju. Transport se vrši kamionima kiperima, a materijal možemo nabaviti sami ili po vašem izboru. Pored peska, prevozimo I ostale vrste materijala, poput šljunka I šuta. Izuzetno smo profesionalni, brzi I efikasni. Ako želite da Vaš materijal stigne u dogovorenom roku , I to po veoma povoljnoj ceni, obratite se nama. Dovoljno je samo da pozovete naš broj, uverite se I sami.Vrsimo kamionski prevoz peska po povoljnim cenama za sire podrucje Beograda.