062/ 165 70 89

Pesak dunavac i moravac

Pesak dunavac i moravac

Pesak je prirodni granulovani materijal, sastoji se od finih zrnaca kamena I minerala. Zrna peska su veličine 0,05-2mm. Minerološki posmatrano, zrnca peska sastoje se od zrnaca kvarca, rutila, cirkona, granata, apatita, turmalina, magnetita itd. U pesku koji je transportovan, mogu se naći I feldspati, obično delimično kalanoisani. Pesak se može podeliti na fin (o,o63mm), srednji (1,4mm) I grub (do 2mm) u zavisnosti od veličine zrnaca. Boja peska može biti drugačija u zavisonsti od geografskog područja I sastava, tj minerala koji dominiraju. Tako pesak koji sadrži veliki udeo magnetita može imati tamnu do crnu boju, dok pesak u Južnoj Evropi ima dosta čestica gvozdja koji mu daju tamno žutu boju.

Pesak spada u najbitnije resurse jedne zemlje kada je u pitanju gradjevinska dekatnost. Postojanje velikih rečnih korita sa kvalitetnim peskom je velika strateška prednost naše države. Kao najbitniji gradjevinski materijal važno je imati ga u izobilju, a kod nas se najviše proizvode u koritima najvećih reka Morave I Dunava, po kojima su I dobili ime Dunavac I Moravac. Ogromna snaga ovih reka iskorišćava se u proizvodnji električne energije, a ne zaboravimo I turistički aspekt. Ovde je ipak reč o gradjevinskom materijalu, pa ćemo se vratiti na priču o pesku koji se vadi iz korita ovih dveju reka. Radi se o najkvlitetnije pesku u Srbiji, koji se proizvodi u različitim granulacijama. Što se izgleda tiče pesak Moravac je tamniji, dok je Dunavac nešto svetlije boje.

Koristi se za razne gradjevinske radove,a naročito se preporučuje za maleterisanje I fine završnice, zbog svog kvalieteta. Može se posipati na cevi, prilikom postavljanja cevi za vodovod. Za glatke glazure tokom malterisanja zidova ili pak za naspipanje terena. Može se dodavati I u zemlju za sadnju cveća I drugih biljaka, jer je ovaj pesak odličan za zadržavanje vlage. Stavlja se I u igrališta za mališane, a svi znamo koliko deca vole da se igraju u pesku. Dunavac I Moravac najfnije granulacije su savršeni za dečija igrališta. Granulacija iznosi 0 do 0,5mm, a težina 800 do 1000kg.

Ako Vam je potreban pesak za maletrisanje, nasipanje terena, sadnju biljaka, mesto za kućnog ljubimca, ili ako pravite dečije igralište u sopstvenoj režiji, kvalitetan pesak možete pronaći kod nas. Nabavićemo i dopremiti Dunavac I Moravac kod proverenog prozvodjača i dostaviti na željenu adresu u dogovorenom roku. Naša primarna delatnost je prevoz, ali ćemo vam rado odgovoriti na sva pitanja u vezi tipova peska ili nečeg drugog. Pesak je pakovan u džakovima odličnog kvalietata, koji kasnije možete iskoristiti I za neku drugu namenu. Naša prevoznička firma obavlja delatnost prevoza kamionom, bilo da je to humus, šljunak potreban za izgradnju ili adaptaciju, pesak, ugalj, ili neki drugi gradjevinski I ostali materijal. Transport se vrši kamionima kiperima, a materijal možemo nabaviti sami ili po vašem izboru. Pored gradjevinskog materijala prevozimo I druge vrste materijala ili robe. Izuzetno smo profesionalni, brzi I efikasni. Ako želite da Vaš pesak stigne u dogovorenom roku , I to po veoma povoljnoj ceni, obratite se nama. Dovoljno je samo da pozovete naš broj, uverite se I sami u našu profesionalnost I efikasnost.U manjoj ili vecoj kolicini vrsimo kamionski prevoz peska dunavca i moravca u Beogradu po povoljnim cenama.